Yofade

Algemene omschrijving

Dit is een fade waarbij de kite in een omgekeerde yoyo is (de lijnen hangen over de trailing edge ipv over de leading edge). De trick start vanuit een vertikale vlucht omlaag, de kite wordt dan in een fadepositie gebracht door een vorm van halve pancake uit te voeren, onmiddellijk gevolgd door een forse POP aan beide lijnen en het geven van lijn. De fadepositie is geen rustmoment, de kite wordt nog 360° doorgedraaid tot die opnieuw in de fade-positie hangt, maar dan met de lijnen rond de kite gewikkeld. Deze fade-positie dient wel vastgehouden. Uitvliegen doe je door ofwel de kite uit de lijnen te rollen recht omlaag, ofwel door een halve barrel roll en vervolgens uitrollen omhoog.

Tricksparty omschrijving

Vanuit een vertikale neerwaartse vlucht wordt de kite in een 540° rotatie gebracht in de vertikale as (de kite gaat 360° voorbij de fade-positie opnieuw in een fade). De kite hangt dan in een omgekeerde YOYO, de lijnen over de trailing edge. De fade-positie wordt vastgehouden, dan wordt de kite netjes uit de lijnen gerold in een vertikale lijn omlaag.

Aandachtspunten voor de beoordeling

Het oprollen van de kite in de lijnen is één vloeiende beweging, de yofade minstens 2 seconden vasthouden. Het afrollen uit de lijnen is ook één vloeiende beweging. IN en UIT zijn telkens in een vertikale lijn. UIT is vertikaal naar onder.

 

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

De Yo-fade hieronder wordt ''slecht'' uitgevlogen als voorbeeld, maar het is wel mooi gedaan natuurlijk!

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

 

Randy Greenway maakte er een tutorial voor:

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

   

Iedereen overal welkom:


17 december 2017 Derde zondag Zeebrugge


30 december 2017 Wintervuur Zeebrugge

21 januari 2018 Derde zondag Zeebrugge

5-6 mei 2018 Tricks Party Weekeinde Zeebrugge

18-19-20-21 mei 2018 Bray-Dunes festival (Fr)

27 mei 2018 Vliegerhappening Linker Oever

6-7-8 juli 2018 Bootcamp Burg-Haamstede (Nl)

8 en 9 september 2018 Masters 2018 in Portiragnes (Fr)

 

   
© @Tweelijners