540

Algemene omschrijving

De 540 start met een vertikale duik. Breng je armen vér achter je, ter voorbereiding van de "dood stop". Stop de kite door beide armen voorwaarts te gooien, hierdoor gaat de kite plat op de buik, de neus van u weg (PANCAKE). Het kan zelfs nodig zijn om gelijktijdig met de armbeweging een grote pas voorwaarts te zetten. Zodra de kite netjes op de buik ligt, geef je een flinke ruk met 1 hand, onmiddellijk gevolgd door het geven van héél wat lijn met beide handen, hierdoor gaat de kite héél plat een rondje draaien. Na 540° (anderhalve rotatie) is de kite nog altijd plat op de buik, maar nu met de neus naar u gericht. - een zacht trekken aan beide lijnen brengt de kite rechtop en start een vlucht naar boven.

Tricksparty omschrijving

De kite wordt recht naar beneden gevlogen en in een PANCAKE geduwd, dan volgt onmiddellijk de rotatie op de buik voor een volle 540°. De rotatie moet zo vlak mogelijk zijn zonder hoogteverlies. De rotatie eindigt met de neus naar de piloot wijzend, de OUT is recht omhoog.

Aandachtspunten voor de beoordeling

IN via een verticale duik (neus omlaag), vlakke rotatie. Laag bij de grond. Geen hoogte verlies, OUT in een rechte lijn omhoog.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

Enkele Tricks Party piloten:

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

 

   

Iedereen overal welkom:


Door de CoViD-19 crisis is het opstellen van een kalender een onzekere zaak. Zodra een activiteit kan/zal doorgaan staat die hier in het rood en is deze boodschap verdwenen.


18 april 2020 Derde -[ZATERDAG]- Zeebrugge


1/2/3 mei 2020 Tricks Party weekend Zeebrugge

17 mei 2020 Derde zondag Zeebrugge

21 juni 2020 Derde -[ZATERDAG]- Zeebrugge

19 juli 2020 Derde zondag Zeebrugge

16 augustus 2020 Derde zondag Zeebrugge

20 september 2020 Derde zondag Zeebrugge

18 oktober 2020 Derde zondag Zeebrugge

15 november 2020 Derde zondag Zeebrugge

20 december 2020 Derde zondag Zeebrugge

 

 

 
 
   
© @Tweelijners