Fade

Algemene omschrijving

Een fade heb je goed als de kite op de rug zweeft met de neus naar je toe. De lijnen hangen hierbij over de leading edges. De kite hangt volledig stil. Er zijn 3 basismanieren om tot een FADE te komen:

1) Je start met een AXEL, maar net voor de kite in de pancake-positie is, trek je aan beide lijnen, zodat de kite op z''n rug gaat liggen, de neus naar u gericht.

2) Je start met een PANCAKE en dan met een rukje aan beide lijnen de neus onder de kite doortrekkend.

3) De derde manier bestaat er uit dat je de kite met een SNAPSTALL stopt aan de zijkant van het windvenster en dan de buitenste vleugel naar je toe trekt (géén axel-pop, maar gewoon trekken). Als die buitenste vleugel ver genoeg getrokken word zal de vlieger willen vallen, maar zal ook op z''n rug rollen, met de neus naar je toe.

Meestal is de PANCAKE TO FADE de gemakkelijkste methode om in een stabiele fade te gaan. De kite komt hierbij niet uit een draai, zodat er geen zijwaartse beweging is die de fade onstabiel kan maken.

Tricksparty omschrijving

In een FADE moet de kite zweven op de rug, de neus wijzend naar de piloot. De lijnen hangen hierbij over de “leading edges”. De manier van IN en/of UIT spelen geen rol, als ze maar zuiver en bewust zijn.

Aandachtspunten voor de beoordeling

Zuivere IN en UIT. Stabiliteit. Vasthouden gedurende zeker 2 seconden.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

 

   

Iedereen overal welkom:


26 mei 2019 Festival Linker Oever Antwerpen


7/8/9 juni Vliegerfestival Bray-Dunes (Fr) met wedstrijd op zaterdag

16 juni 2019 Derde zondag Zeebrugge

21 juli 2019  Derde zondag Zeebrugge

18 augustus 2019 Derde zondag Zeebrugge

 

 

 
 
   
© @Tweelijners