Tricks Party

BAD AVERAGE GOOD EXCELLENT
0 2 4 6

Tricks Party North (scores nog niet gekend)

BAD AVERAGE GOOD EXCELLENT
0 0 0 0

 

PUDDLE

Definitie:

De PUDDLE is een reeks alternerende HALF AXELS. Bij elke HALF AXEL wijst de neus van de kite afwisselend naar 3:00 en 9:00 uur posities. De trick start van uit een horizontale lijn en moet ter plaatse blijven in het windvenster gedurende gans de uitvoering. De OUT is een rechte horizontale lijn.

Aandachtspunten:

Minimum drie Half Axels (wingtips steeds tot vertikaal!). Constante snelheid van uitvoering. Ter plekke blijven.  Horizontale IN en OUT. 5 Half Axels voor een EXCELLENT score.

Judges view:

Elke HALF AXEL moet volledig zijn, geen kwart axels!. De kite blijft ter plekke in het windvenster. OUT is een horizontale lijn (links of rechts).

Veel voorkomende fouten:

Geen volledige half axels, zijwaarts wegglijden van de kite, stijgen of dalen van de kite.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

Insane Left-Right

Algemene omschrijving

Dit is een opeenvolging van links-rechts uitgevoerde INSANEs. Bij het einde van een rotatie wordt de tegenovergestelde lijn getrokken, zodat de kite een INSANE uitvoert in de andere richting.

Tricksparty omschrijving

Een alternerende INSANE. Bij het einde van de rotatie wordt de tegenovergestelde lijn getrokken, zodat de kite een INSANE uitvoert in de andere richting. Dit wordt minstens 3 keer herhaald. Deze trick verschilt met de ROLLING CASCADE omdat hier VOLLEDIGE rotaties gevlogen worden.

Aandachtspunten voor de beoordeling

Minimum 3 herhalingen (bv. links-rechts-links). Constante snelheid en beweging, dus zonder pauzes. In een rechte lijn omlaag.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

Insane

Algemene omschrijving

Dit is een van de gemakkelijkste tricks aangezien je bijna niets hoeft te doen. Je kan hem op twee manieren doen:
1. Vlieg naar de top van het windvenster en zet de kite in een TURTLE (dus op z''n rug), geef een klein rukje om een LAZY SUZAN te starten maar houd deze lijn op spanning en geef lijn met de andere. Hierna wandel je achteruit om druk op de lijn te houden.
2. Je vliegt bovenin het venster van rechts naar links, stuurt een tikje naar beneden en geeft direct een harde ruk aan de bovenste vleugel samen met slack aan de onderste. Je blijft spanning op de rechtse lijn houden en lijn geven op de linkse. Wandel nu achteruit waardoor je druk op de lijn houdt. Het ligt aan de windsterkte hoe hard je achteruit moet lopen, als het hard waait kan je gewoon op je plek blijven staan. Je haalt de vlieger weer uit de rotatie door de zijde waar je lijn geeft aan te trekken. Wat er eigenlijk gebeurd is dat de vlieger om de gespannen lijn heen gaat draaien.

Tricksparty omschrijving

De INSANE wordt gestart dicht bij de top van het windvenster, waar de kite in een wingtip-rotatie wordt getrokken en daalt in een kurkentrekker-achtige beweging. De kite moet minstens 3 rotaties doen.

Aandachtspunten voor de beoordeling

Minimum 3 rotaties. Constante snelheid en beweging. Een rechte lijn naar beneden. Minimum vijf rotaties voor een EXCELLENT score.
 
Peter Maternus met een PUMBAA:

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.


Werner Hulstaert met een prototype B''zar:

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

En hier met een B''zar 2009:

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

Randy Greenways tutorial:

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

Turtle (Backflip)

Algemene omschrijving

De turtle wordt ook wel eens "backflip" genoemd. Vlieg de kite omhoog en houd beide armen achteruit (zover je kan), gooi dan snel beide armen voorwaarts. Hierdoor zal de kite overdraaien op z''n rug, met de neus van u weg. Een moeilijkere manier, maar wel met meer controle, is deze: vlieg naar boven en los druk zodat de kite iets naar achteren gaat hangen, tits dan de neus naar voren (zodat de kite op z''n buik wil gaan liggen) en dan onmiddellijk wat lijn geven zodat de kite helemaal overdraait naar de turtle-positie. Moeilijker, dat wel, maar je hebt minder lijn nodig en behoud meer controle over de kite.

Tricksparty omschrijving

De TURTLE begint en eindigt met de neus van de kite omhoog wijzend. Vanuit de aanvangspositie wordt de kite achterwaarts gekanteld, de neus wegwijzend van de piloot. De kite moet minstens 2 seconden in deze positie gehouden worden vooraleer de trick te verlaten met de neus omhoog wijzend.

Aandachtspunten voor de beoordeling

Zuivere IN en UIT, stabiliteit.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

De B''zar en een Turtle (die wel niet lang genoeg aangehouden wordt):

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

Half Axel

Algemene omschrijving

Een halve axel wordt uitgevoerd als de kite met beide vleugelpunten vertikaal boven elkaar hangt. Je gebruikt de half axel vooral om een horizontale vliegrichting om te draaien of in één van de verschillende cascade-vormen. Voorbeeld: je vliegt van links naar rechts, zo''n 5 meter boven de grond. Zodra de kite vertraagd (door het naderen van de windvensterrand) geef je de bovenste vleugel een beetje lijn, zodat die achterover gaat hangen (een 10-tal cm is voldoende). Dan geef je met dezelfde hand (de linker, in dit voorbeeld) de axel-ruk. De kite gaat nu een halve axel draaien, waardoor die met de neus naar links gaat wijzen en je meteen weer verder kan vliegen. Als je er wat op oefent kan dit al redelijk spectaculair zijn, zo''n kite die ter plaatse rechtsomkeer maakt. Je kan ook de halve axel voorbereiden door de onderste vleugel een stukje naar je toe te trekken alvorens de bovenste vleugel een ruk te geven. De beste manier is deze: je vliegt een horizontale lijn en doet de set-up voor de halve axel (in weinig wind: de bovenste vleugel wat lijn geven; in hardere wind: de onderste vleugel een klein rukje geven). Doe dan de ruk aan de bovenste vleugel en geef wat touw met de onderste lijn. Zodra de kite op de buik ligt (met de neus van u weg) ga je met de andere hand (die daarnet voor de onderste vleugel was) de kite oprichten om die klaar te zetten om horizontaal weg te vliegen in de andere richting. Dit wegvliegen doe je door beide lijnen gelijktijdig aan te trekken. Deze manier van half axel is de start van alle vormen van cascades.

Tricksparty omschrijving

De HALF AXEL start gedurende een horizontale vlucht en draait eigenlijk de vliegrichting om. De kite valt op de buik, de neus wegwijzend van de piloot en draait 180°. De kite wordt dan terug in vlucht gebracht met de neus in de tegenovergestelde richting, wegvliegend in een rechte lijn. De initiële vliegrichting heeft geen belang (mag dus links of rechts). Het laag uitvoeren van de trick geeft meer punten.

Aandachtspunten voor de beoordeling

Zuivere halve draai en geen snelheid verlies voor de inzet van de halve draai. In het midden van het windvenster. Horizontaal IN en UIT. Geen hoogteverlies.

Stephan Fiers:

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

Christian Derefat demonstreert de halve axel twee keer:

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

Enkele Tricks Party piloten:

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

   

Iedereen overal welkom:


Door de CoViD-19 crisis is het opstellen van een kalender een onzekere zaak. Zodra een activiteit kan/zal doorgaan staat die hier in het rood en is deze boodschap verdwenen.


18 april 2020 Derde -[ZATERDAG]- Zeebrugge


1/2/3 mei 2020 Tricks Party weekend Zeebrugge

17 mei 2020 Derde zondag Zeebrugge

21 juni 2020 Derde -[ZATERDAG]- Zeebrugge

19 juli 2020 Derde zondag Zeebrugge

16 augustus 2020 Derde zondag Zeebrugge

20 september 2020 Derde zondag Zeebrugge

18 oktober 2020 Derde zondag Zeebrugge

15 november 2020 Derde zondag Zeebrugge

20 december 2020 Derde zondag Zeebrugge

 

 

 
 
   
© @Tweelijners